Случващото се на бойното поле в Украйна съвпада с българските избори. Може би Путин ще обяви анексирането на украинските територии точно около вота на 2 октомври. Това коментира пред bTV експертът по национална сигурност Бойко Ноев. 

Според него, натискът от страна на руския президент ще се усилва.

"Той няма да е насочен само върху Украйна, но и в целия останал свят. Ще се търсят слабите звена, на чийто фон изпъква България", каза Ноев. По думите му референдумите, с които се цели отцепване на окупираните територии в Украйна, ще съвпаднат с изборите у нас.

"Действията на Путин съвпадат с предстоящите в България избори. Безспорно това, което се случва днес, ще окаже някакво влияние върху българските избори. Референдумите и резултатът от тях ще бъдат може би в навечерието им. Може би Путин ще обяви независимостта или по-скоро анексирането им в навечерието или около българските избори. Това трябва да се има предвид", каза Ноев.

Той допълни, че обкръжението на руския президент създава чудовищен национализъм в Русия.

"От това страда и България и нейната история. Но този национализъм, който досега беше насочен навън, започва да се обръща навътре. Руските националисти вече не могат да допуснат слабост. Те не могат да пуснат Русия да загуби тази война. Вътрешният натиск към Путин се засилва", категоричен бе експертът.