Борисов заяви тази сутрин пред bTV, че не е говорил с лидера на ББЦ Николай Бареков след евроизборите и че не са се виждали от години.

В изборната нощ той оцени високо представянето на неговата партия, която получи малко над 10% от гласовете в първото си участие на избори.

Откакто дойде с букета цветя у нас (след парламентарните избори през 2009 г.), не съм говорил с него. Сега го поздравих за изборния успех, защото не бях разбрал за всичките наблюдатели на ББЦ”, коментира обаче сега Борисов.

Той добави, че една „нова партийка", едва спечелила 10%, няма как да бъде ключова. По думите му "най-нахалното е някой, едва минал 10% с 30 000 застъпници, да трябва да се съобразяват големите играчи с него".

Лидерът на ГЕРБ твърдо затвори вратата за съюз с Бареков, като дори каза, че партията му е единствената, с която не би преговарял:

Категорично не! Всичките му приказки за безплатни лекарства и други такива неща (таблети за ученици - б.р.) не са даже в сферата на популизма. Като не зависи нищо от него, може да обещава всичко”.

Борисов обясни анти-ДПС реториката на Бареков с „модата” и посочи, че ликът на младия политик е „от първата до последната страница на всички вестници, свързани с ДПС”.

Завчера неговите депутати, които откраднаха от нас, гласуваха с ДПС”, изтъкна още Борисов, без да уточни за какво.

Предсрочни избори в България ще има през есента на 2014 г., когато дойде време да се прави нов бюджет. "Тези сладури" щели да искат тогава някой да дойде да им обере негативите.

Запитан как ще убеди избирателите, че е близо до техните проблеми, Борисов отговори.

"Лесно може да се провери с колко пари живея, данъчната ми декларацията е публична. Знаете, седя си в къщата в Банкя, не мърдам, не ходя по ресторанти. Нямам много харчове".

Отговорът на Бареков

Със заявлението си, че не би преговарял само с ББЦ, Борисов е признал, че сме основните му опоненти, заяви Николай Бареков, цитиран от партийния си пресцентър. Той посъветва лидера на ГЕРБ да бъде по-смирен и да спре атаките срещу него.

Бареков обвини Борисов в лъжа заради думите му, че не са се виждали от 2009 г.

Той ме е търсил многократно след това, за да ме моли за различни услуги на близки до него хора, които аз не съм извършил. С днешна дата той звъни на мои приятели и съюзници, за да ги кара да си променя отношението към него. Това няма как да стане”, каза още лидерът на ББЦ.

По думите му, Бойко Борисов да говори за безплатни лекарства е все едно Хитлер да говори за човешките права на евреите.