Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува на балотажа за президент в родната си Банкя.

Ето какво заяви бившият премиер пред събралите се журналисти: "Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина, ден преди изборите и ден след дебата да влезе полиция в СУ. Това е резил! Още по-голям резил е Радев да остане президент. Той успя да ни скара със съседите ни. Сега се мразим със Скопие, мразим се с Алабания, ненавиждаме се с Турция. Резилът да говориш за право и върховенство на закона, да откриваш инициатива "Три морета", да ходиш на срещи на НАТО. Аз съм учуден от мълчанието на Христо Иванов. Благодаря на европейските ни партньори. Това, което много ме плаши, е, че кандидатът за премиер Кирил Петков застава до този, който нарушава закона и твърди, че ако влезеш с армия в една държава, тя е твоя. Най-първата точка в НАТО е, че Крим е руски. Ще има тежка реакция срещу България. Поставя под тежък риск и България. Това е направил Румен Радев и онзи ден, и вчера", заяви Борисов.

Снимка: БТА

"Точно на мутрите политиката води Радев. Този резил пред, който сме изправени. Разбирам, че утре още половин милиард сме готови да теглим. Българинът вече свикна да мре", допълни още лидерът на ГЕРБ, чиято партия подкрепя другия кандидат на балотажа - Анастас Герджиков. "Чакахме инициативните комитети да издигнат личности, зад които българите да застанат, да обединят българите, да водят външната политика. Доверихме се изцяло на избора на всички ректори в България", каза Борисов, който допълни по темата: "Ректор на ректорите срещу един, който ни вкарва в международен скандал". 


 ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на двамата кандидати за президенсткия пост, както и тези на политическите лидери, от 19 ч. на 21 ноември в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът журналистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":