Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод коментара на държавния глава Георги Първанов за депутатите, които в работно време отидоха на парти с подаръци, предаде „Фокус”.
Според Борисов - депутатите ще бъдат наказани от етичната комисия в Народното събрание със санкция от половин заплата. Той предполага, че етичната комисия ще вземе това решение. Снощи ръководството на ГЕРБ само порица депутатите от партията, изкушили се от подаръците, и не им наложи друго наказание.

По повод медийния експеримент със скъпите телефони вчера Първанов заяви, че парламентарните партии, чиито народни представители бяха замесени в скандала, трябва да вземат съответните политически решения, защото обществото чака това. Първанов добави, че не само партиите могат да ги изтеглят, но е важно и избирателите да могат да изтеглят депутатите.

Другите партии да кажат какво са направили. Президентът трябваше да не съди само с двоен аршин, защото виждате как аз, само за най-малките провинения – един час закъснение - какви наказания налагам. А за какви други – отзовахме от по два-три поста хора. Докато неговият най-близък приятел и мандатоносител Ахмед Доган не се вясва в парламента. Президентът осем години не сте го чули да се изкаже по този въпрос. Той говорил ли е за депутатите от ДПС и БСП, които не се вясват в парламента? Доган е бил три пъти в парламента, а той му даде мандат и четири години беше мандатоносител. За Първанов ли говорите? Срамота е”, каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът Бойко Борисов коментира темата по време на посрещането на българските пожарникари, които се завърнаха след полунощ от Израел.