Преди дни Бареков обяви, че планира операция „Чисти ръце” срещу корумпирани политици да започне с ръководството на МВР от 2001 – 2005 г., за което имало съмнения, че е допуснало 150 убийства на знакови фигури.

Тогава главен секретар на МВР бе Борисов, а в края на периода вътрешен министър - Румен Петков. Бареков заяви, че тогава ключови фактори в политиката са овладяли ресорите на престъпността, а публично се знаело, че Борисов е имал връзки със Сретен Йосич.

Днес Борисов заяви, че с две ръце подкрепя всяка инициатива срещу престъпността. Но затова си има съдебна система, а не хора, които не могат да разпознаят кой е на една снимка, да провеждат „Чисти ръце”.

Той имаше предвид "уличаваща" снимка, която Бареков разпространи неотдавна, твърдейки, че на нея Борисов е с убития вече престъпен бос Иво Карамански. Оказа се, че това е друг човек.

По думите на Борисов, ако бъде разрешено така да се набеждавани хора, ще стане като при Гестапо.

Той подчерта, че за да провежда някой акция "Чисти ръце", трябва сам да има такива. Не можело да ги миеш със сапун и да викаш, че са чисти, а аксесоарите по ръцете ти да са за 40-50 000 лева и да си ги показваш пред камерите.

И ръчичките са ми чисти, и аксесоари нямам, и къщичката си ми е там, където съм се родил. Знам ги прекрасно тези момчета. Години наред през ден майките им, близките им: „Ама моля ти се, подкрепяй го, дай, пази го, ама ще ме ожениш ли, ама ще ме кръщаваш ли". Идват при мен и ми викат: „Ти си най-големият, ти си единственият, без теб не може, държавата ще се разпадне, браво на теб". Сега излиза и вика – ще ме арестува. Как с голо дупе, таралеж ще мачкаш, бе?!”, възмути се бившият премиер.

През 2006 г. Бареков, който тогава беше близък с Борисов, се ожени в кабинета му на столичен кмет.

По повод думите на лидера на ББЦ, че ще подкрепят БСП и ДПС до евроизборите, за да прокарат закон за "Чисти ръце", Борисов каза, че няма нормална демократична партия, която да даде дори час повече на този кабинет.

Според него така Бареков е потвърдил, че го подкрепя и няма логика да казва, че след това ще иска предсрочни избори за още 20 млн. лв.

Накрая Борисов разказа виц:

"За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да води за носа".

Той имаше предвид зам.-председателя на ББЦ Росен Петров, който има физически проблем с носа. Бареков каза неотдавна, че би го издигнал за министър.

Самият Петров заяви, че щом един пожарникар е ръководел МВР, един разузнавач като него едва ли ще се справи по-зле.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За "вътрешния министър" на Бареков