Бившият премиер Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул, стана ясно от негова публикация във Фейсбук.

"Радвам се, че взаимоотношенията между България и Турция са толкова добри. Българските мюсюлмани са мост на приятелство между двата народа", заяви лидерът на ГЕРБ по време на срещата си с Ердоган.

Той благодари на турския държавен глава за това, че страната му е успяла да опази границите и да се справи с миграционния натиск. "Справихме се с миграцията, и Балкански поток направихме", подчерта Борисов.

"Най-добрата миграционна политика беше наТурция. С моя добър приятел Бойко реализирахме много добра политика спрямо миграцията. Взаимоотношенията ни бяха добри. Г-н Борисов го направи в реалност. Взаимоотношенията с България за миграционната политика ще продължат и занапред. Нашите граници ще бъдат пазени, както досега бяха пазени. На целия български народ пожелавам успех на тези предстоящи избори и всички да са живи и здрави", заяви от своя страна турският държавен глава.

Ердоган увери, че София и Анкара ще продължат да поддържат духа на добросъседството.