Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Франция Флоранс Робин. Фокус на разговора им бе разширяването на двустранното сътрудничество в различни сфери, като акцент беше поставен в областта на образованието и науката, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът подчерта, че ключов приоритет в управлението на правителството е образованието. Той  припомни, че тази тема е част и от ресора на българския еврокомисар Мария Габриел и допълни, че правителството работи активно за въвеждането на дуалното образование в българските училища, което да отговаря на нуждите на пазара на труда.

Дуалното образование дава възможност на учениците да придобият професия и в същото време е полезно с това, че обезпечава от най-ранен етап бизнеса с квалифицирани и качествени кадри, заяви преди няколко месеца министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и изрази очакване през 2020 г. включените в тази форма на обучение да се увеличат двукратно. 

Борисов и Робин разговаряха още за реализирането на конкретни двустранни проекти в образованието и науката, както и за сътрудничеството по актуални теми от европейския дневен ред, се казва още в съобщението на Министерски съвет.