Полицията в Пловдив иззе голямо количество контрабанден тютюн при спецоперация, планирана след получена информация.  Акцията е осъществена вчера от криминалисти на ОД на МВР - Пловдив и колегите им от Трето РУ в града, съобщиха от полицията.

При проверка на едноетажна масивна постройка и прилежащо дворно място в с. Скутаре, община "Марица", на място са били засечени двама мъже - на 36 и 28 г. от Пловдив, които режели тютюн.

В рамките на процесуалните действия в помещението са открити общо 630 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол, 1200 кг ненарязан тютюн - готов за обработка, машина за рязане на тютюна и електронен кантар.

Вижте снимки >>

След доклад в Районна прокуратура - Пловдив, по случая е образувано бързо производство за извършено престъпление. Двамата мъже, от които по-големият - криминално проявен и осъждан, са задържани със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа.

В хода на оперативните действия, като съпричастни към извършеното престъпление са установени и задържани още трима пловдивчани, с криминалистически регистрации, на възраст 26, 30 и 36 години.

Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.