С протест пред Съдебната палата в Пловдив започва делото срещу 20-годишния Петър Маринашки, който уби две момчета при катастрофа на пътя Пловдив - Пещера. Протестът е оглавен от родителите и близки на загиналите момчета, под мотото "Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор".

Тежкият пътен инцидент стана през ноември, миналата година. Младият шофьор е карал с близо 100 километра в час и след употреба на марихуана. Отклонил вниманието си и се ударил в крайпътно дърво. При удара загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев.

Петър Маринашки е привлечен за обвиняем за това, че при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двете момчета и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, като деянието е извършено след употреба на марихуана.

На обвиняемият бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 2000 лева, заради която близките на загиналите протестираха. Протестиращите пред съда днес отново изразиха възмущението си срещу мярката му за неотклонение и поискаха справедлива присъда.

"Употребата на наркотици и превишената скорост е умишлена...Най-възмутителното е, че има шанс и законът го позволява той да се измъкне с условна присъда. Ние сме тука, за да искаме ефективна присъда, максимална, и тази негова присъда да бъде пример", казаха почернените родители на Виктор и Тодор.