Четирима малолетни хулигани от ромски произход - три момчета и момиче на възраст от 9 до 12 г., нападнали възрастен човек посред бял ден и го ограбили. Инцидентът станал на 28 януари в пловдивското с. Рогош, а потърпевш е 84-годишен мъж, съобщават от прокуратурата.

Извършителите са заловени, но не могат да носят наказателна отговорност, тъй като са малолетни. Обвинението обаче наблюдава досъдебното производство.

Около 16 часа в четвъртък бил получен сигнал в полицията за нападнат и ограбен пенсионер. Съобщено било, че няколко хлапета го спрели на улицата, хванали го за ръцете и от джоба на панталона му отнели 110 лева.

После се качили на автобуса и отишли в Пловдив. С ограбените пари започнали да се черпят. След това се прибрали с такси в Рогош.

След намеса на полицията малките хулигани били заловени, а от плячката останали само 36,50 лева, които били върнати на пострадалия.

Тъй като не могат да бъдат подведени под наказателна отговорност, ще бъдат предадени на местната комисия за борба с противообществените прояви.