С протест пред съдебната палата в Пловдив близки на убитата Милена от Куртово Конаре поискаха доживотен затвор. Подсъдим за престъплението е годеникът й. Той е осъден на 16 години затвор, но делото му е върнато за повторно разглеждане.

Близки и приятели на убитата Милена Динова се опасяват, че убиецът няма да бъде осъден, както би следвало. Протестиращите донесеха плакати с надписи "Искаме доживотна присъда".

 "Няма да спрем да се борим за най-тежкото наказание.  Делото тръгва отначало, искаме доживотна присъда, нищо повече", каза майката на жертвата. "Пак сме в началото. Много ще ни е трудно пак. Искаме доживотна присъда, но едва ли това ще стане, надяваме се", споделя бащата.

Милена Динова е убита от годеника си Илиян преди 3 години. В началото той прави пълни самопризнания. После се отказва от тях и казва, че не е виновен. Мотивът за убийството е ревност. Годеникът на младата жена от Пловдивско призна, че я е убил.

"Той я намушка един път в сърцето. Сега в съда казва, че не е виновен", разказва още майката на жертвата. "Нито веднъж не каза, че съжалява. Дори с държанието си не показва, че съжалява за постъпката си. Поведението му е арогантно, на един, за мен, завършен убиец", смятат приятелки на Милена.

Делото бе отложено за втори път, след като защитничката на Рангелов Розалина Апостолова внезапно е починала. По време на делото бе назначен служебен защитник, който късно е получил материалите по делото и не е успял до се запознае с тях. Делото бе отложено за края на ноември.

Убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.