Масови разпродажби на имоти обявиха в идващите два месеца частните съдебни изпълнители, съобщава в. "Марица". Знакови пловдивски фирми са окачени на таблата за публична продан заради огромни необслужвани дългове, натрупани към банки и частни дружества.

Най-скоро - само след два дни, в сряда, се отварят предложените цени за “Градски транспорт” и жилищно селище “Слънчогледи” на “Ферал и Ко”. Разбира се, ако има кандидати. “Градски транспорт” може да загуби още на 24 ноември Автостопанство 5 в “Тракия” и базата до гара Филипово. Двата огромни имота с обща площ от над 60 декара и десетки сгради върху тях се продават заради дългове на дружеството към петролния търговец “Векта”. Автостопанство 5 е обявено за 2 700 300 лева, а имотът на ул. “Димитър Стамболов” - за 5 270 000 лева.

Само преди десетина дни пък “Транс сити” - фирмата, която е мажоритарен собственик на най-старата фирма превозвач в града, загуби дело за неизпълнение на приватизационния договор. То бе заведено от Пловдивската общинска агенция за приватизация и е за 1.1 милион лева.

Пак в сряда ще се разбере има ли кандидати за комплекс “Слънчогледи”. В модул С на широкорекламираното допреди две години жилищно селище са описани 10 апартамента, повечето от които едностайни, ателие и 2 магазина. В модул Д пък са обявени за продажба 11 гаража и 3 магазина. Инвеститор на комплекса е “Ферал и Ко”. Дружеството има огромни задължения към Юробанк И Еф Джи България.

При “Слънчогледи” се повтаря драмата, която преживяха и от която още не са изплували дребните купувачи в жилищния комплекс “Колодрума”. СИБанк бе най-големият кредитор на инвеститора “Рея 96” и в момента тя е собственик на недовършения комплекс след поредица от перипетии. Публичната продан за “Колодрума” бе на 18 септември 2009 година. Там обаче обектът бе обявен за продажба като пакет, а при “Слънчогледи” се прилага раздробена продан.

Два етажа на търговския център “Екселсиор” на Главната, ще се търгуват в края на януари догодина. По искане на кредитора СИБанк, фирмите “Екселсиор - 1894” и “Регнис” ще връщат дългове с продажбата на техни части от лъскавия обект. Четвъртият етаж се разпродава на обособени части. А петият, описан като кафене - целият за 578 250 лева. И двата етажа са собственост на “Екселсиор 1894”. “Регнис” държи в магазина 160 квадрата търговска площ на първия етаж, която се продава за 496 312.50 лева. 

Сред длъжниците, обявени в електронната страница на Камарата на частните съдебни изпълнители е и семейство, задлъжняло към EVN. Австрийската компания е спечелила изпълнително дело, по силата на което апартаментът им в “Тракия” е обявен за продан на цена 31 000 лева.