Мъжът бил зад решетките за притежание на наркотици, но има и много други провинения, като тепърва ще се установява защо е бил изпратен да работи на външен обект, от който в крайна сметка не се върнал. Това стана ясно от думите на зам.-районния прокурор на Пловдив Атанас Илиев пред bTV.

Танчев е бил настанен на общ режим в затворническото общежитие „Хеброс”, като в мандрата, в която е работел, не е имало охрана.

„В хода на нашето наказателно производство ще изясним дали са били в конкретния случай налице предпоставки лицето да бъде на външен обект разпределено за работа”, посочи обвинителят.

Разследват се и самите обстоятелства около бягството му. Голяма част от обитателите на общежитие "Хеброс" не бяха пуснати днес на работа.

Танчев работел на тази мандра в квартал "Прослав" от два дни. Първият ден бил пуснат да си ходи, тъй като се оплакал, че не се чувства добре. На втория ден излъгал бригадира, че сестра му го чака на портала да се видят. Хората проявили човещина и така затворникът избягал.

В мандрата работят още 7 затворници. Те са без охрана, управата на предприятието има грижата да ги вземе от затвора и да ги върне обратно. До този момент не е имало проблеми.

Илиев посочи, че 42-годишният пловдивчанин е осъждан за кражби в периода 1998 г. – 2011 г. Освен сегашната едногодишна присъда за притежание на наркотици, има и още една за същото провинение, която е година и три месеца и също предстои да бъде излежана. За бягството си мъжът може да получи до 3 г. лишаване от свобода.

Появиха се информации, че през нощта Танчев е бил забелязан в казина в Пловдив. При последвалите проверки обаче полицията не е попаднала на никаква следа от него.

От МВР се надяват той да се вразуми и да се прибере сам.