Сигналът за инцидента е подаден вчера около 11 часа, съобщи "Фокус".

От Планинската спасителна служба са изпратили петима души от отряда в Сопот. Парапланеристката се е закачила на дърво на 300 метра от долната станция на лифта край подбалканския град.

Спасителната акция е проведена успешно.

Жената има голям късмет, защото няма никакви наранявания, които често се случват при такова падане, съобщи за Дарик Цвятко Цветков, ръководител на отряда на Планинската спасителна служба в Сопот.

Дамата, която е от Русия, полетяла вчера на обяд от погледната площадка над Сопот, но не успяла да се справи с управлението на крилото.

Вчера условията за летене не бяха добри, но тя е рискувала и за неин късмет всичко приключи без проблеми, коментира Цветков.

Петимата планински спасители в продължение на няколко часа са сваляли парапланера. Това е скъпа екипировка, струва над 3000 лв. и затова колегите се постараха да я запазят, допълни Цветков.

През юли 2013 г. при полет с парапланер 67-годишен англичанин падна в местността „Данчово дере” край село Брестовица. Той бе настанен със счупени шийни прешлени в пловдивска болница.