49-годишната Недялка Джикова, която бе прегазена два пъти от дрогиран шофьор в Самоков, за първи път разказва за инцидента, който едва не отне живота й. Жената, която е служителка на синята зона в града, все още е прикована към болничното легло, но се надява да проходи отново, съобщи bTV.

Инцидентът стана на 12 юни на ул. "Проф. Васил Захариев" в Самоков. 24-годишният Виктор Делигълъбов тръгнал назад с автомобила си. След като веднъж ударил Недялка, Делибъгов не разбрал и я прегазил втори път, след което избягал от мястото. След бързи оперативно-издирвателни действия джипът бил установен, а избягалият шофьор - задържан.

Жената през сълзи разказва, че заради инцидента с месеци наред е била между живота и смъртта.

"Четири пъти погледнах, огледах се да пресека, никой нямаше. Автомобилите бяха в покой. В момента, в който съм тръгнала да пресичам, той е тръгнал назад. И ме удря отзад. Аз не го виждам как ме удря отзад. Падам под автомобила и той вече ме прегазва, и втори път тръгва напред", сподели Недялка.

Казва, че я е заболяло - и от гумите по тялото й, а и от бягството на шофьора. "Не мога да си представя, едно животно не можеш да блъснеш на пътя, камо ли да блъснеш човек и да го подминеш, и да избягаш. Не може, нечовешко е", каза пострадалата.

Първоначално медици определят травмите й като несъвместими с живота - десетки счупвания на таза, ръцете и ребрата, премазани бели дробове и хематом в мозъка.

"Да оцелееш след такова нещо е чудо. Чудо е", категорична е Недялка.

Остава в кома седмици наред и през цялото време сънува, че животът й продължава - работа, грижи и прибиране, но не вкъщи, а в болница

"Крепеше ме надеждата за децата, че не трябва да остават сами. Единствено това. На Господ и Богородица непрекъснато се молех. Не исках да умирам. Исках светлина, исках надежда и я получих", сподели Недялка.

Казва, че сега живее втори живот, а мечтите й са да не зависи от чужди грижи и отново да проходи.