С началото на новата работна седмица потръгна и повторния ремонт на жълтите павета пред Народното събрание.

Снимка: BulFoto

Столичният бул. "Цар Освободител" е затворен за движение в отсечката между бул. "Васил Левски" и ул. "15 ноември" и така ще остане до средата на септември, предава БНР.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Обходните маршрути са през бул. "Васил Левски", в посока бул. "Патриарх Евтимий", бул. Ал. Дондуков", бул. "Сливница" и ул. "Оборище".

Снимка: BulFoto

Това е вторият опит за пренареждане на жълтите павета пред парламента. При първия те бяха неравномерно наредени, имаше огромни разстояния между тях, бяха и на вълни.

Снимка: BulFoto

Сега е планирано да бъде ремонтирана площ от 2000 кв. м и това няма да струва нищо на Столичната община, увери зам.-кметът Ангел Джоргов.

Снимка: BulFoto

Той уточни, че на първия етап паветата се изваждат, почистват, поставят се на купчини, като впоследствие се пренареждат.

Не сме платили нито една стотинка за предишното пренареждане на паветата и фирмата отлично знае, че няма да получи нито една стотинка, напротив - ще получи санкция, ако се забави. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Снимка: BulFoto

Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти, за да могат да кажат каква е спецификата и какво може още да се направи, за да се гарантира по-качественото и здраво редене, отбеляза кметът, цитирана от БТА.

По думите й след консултации и с Министерството на културата е започнала дейността по предишното пренадеждане.

Снимка: BulFoto

По повод летните ремонти Йорданка Фандъкова каза, че около 20 са големите обекти за реконструкция - по големи булеварди и по квартални улици.