Директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Станислав Великов е бил дисциплинарно уволнен със заповед на министъра на вътрешните работи миналата седмица, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова пред БТА.

От вчера (20 май) е отстранен от длъжност заместник-директорът на областната дирекция на полицията Георги Иванов. Срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Старши комисар Станислав Великов бе временно отстранен от длъжност със заповед на вътрешния министър в средата на февруари т. г. От МВР тогава съобщиха, че е образувано дисциплинарно производство срещу него. Причината - разследване срещу Станислав Великов по сигнал на районен прокурор, че му е оказван натиск. Имало данни и за това, че директорът е подслушвал незаконно. Името на Великов нашумя и покрай сигналите, че е "отворил чадър" над своя заместник Георги Иванов, който все още е подсъдим за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, установено преди 4 години. По този кузус Софийска градска прокуратура излезе с констатация, че има "пропуски при издаването на достъп до класифицирана информация на Иванов от Държавната комисия по сигурността".

След няколко спирания и връщания на заседания, казусът отново тръгна в Районен съд - Ловеч в началото на месец март. На 30 май в съдът е насрочил заседание по делото срещу Иванов за кражбата на ток.