"Заснемането на фотоси на гей двойки пред държавни институции и поставянето им на ключови места в големите градове на страната, в навечерието на един от най-големите християнски празници - Рождество Христово, е демонстрация на арогантност и гавра с вековната ценностна идентичност на българите. Недопустимо е!", това се казва в позиция на ВМРО, озаглавена "Патриотите от ВМРО: Скандалните гей-билбордове потъпкват държавността и моралните ценности на страната ни!".

Вчера избухна скандал, след като във Варна бяха свалени билбордове на кампания за толерантност към еднополовите двойки, финансирана от ЕС, на един от които се виждат прегърнати мъже пред Народното събрание. От общината обясниха, че рекламните табла са премахнати заради 70 сигнала само за ден и след като един от тях беше залят с боя. Оказа се, че такива билбордове има и в Бургас.

"Припомняме, че нашите сънародници само преди няколко месеца почти единодушно осъдиха опитите на евро-либералната общност, джендър идеологията да бъде узаконена в страната ни чрез т.нар. Истанбулска конвенция. Конституционният съд на Република България определи този документ за противоконституционен", казва още в позицията на ВМРО-Българско национално движение.

Надписът им гласи "Няма страшно, това е просто ЛЮБОВ" и "Различни хора, равни права". Те са финансирани с европейски пари и са част от цялостна програма на съюза за промотирането на ЛГБТ-общността. Информацията е написана на самите плакати, с логото на ЕС и с QR код, който води до официалната страница на ЛГБТ. Координатор на проекта "Заедно за правата на ЛГБТИ в България" е фондация "Работилница за граждански права". Скандалната пропаганда се оказа финансирана с 200 хил. евро по програма "Права, равенство и гражданство" на ЕК. По информация на самата фондация подобни джендър постери предстои да бъдат монтирани в София и Пловдив, отново на централни места, в непосредствена близост до институции на държавната власт, подчертават от партията на Красимир Каракачанов.

Ето какво заявяват още от нея:

"Ние Патриотите от ВМРО смятаме, че това погазва гражданските права на болшинството от българите. Това е ненужна показност, която може сериозно да обърка ценностната система на подрастващите. Финансирането на подобни скандални "реклами" на криворазбраната моралност от ЕК е още по-притеснително. Парите на ЕС са от членския внос, който всяка една държава-член на Съюза плаща ежегодно. Кой и защо позволява на бюрократите в Брюксел да разработват и финансират подобни проекти, чиито внушения, заедно с объркания модел на интеграционна политика спрямо бежанския поток, поставиха началото на края на културата и християнските устои на Стария континент?

В същото време в пощенските кутии на всички народни представители пристигнаха пропагандни материали, подписани от Фондация "Глас", Фондация "Ресурсен център - Билитис" и Младежка ЛГБТИ организация "Действие" (част от организаторите на гей парада) под мотото "Различни хора, равни права", чрез които те открито обвиняват държавата, че погазва правата на хората с различна сексуална ориентация. Активистите се позовават на серията от мерки на Комитета на министрите на Съвета на Европа за борба срещу сексуалната дискриминация. За нас това също е част от атаката срещу държавата и политиката на нормалност на управляващата коалиция, част от която са и Обединени патриоти. Това, че благодарение на работата на ВМРО и Патриотите, Истанбулската конвенция беше отхвърлена е ярък пример за национално отговорната политика, която правителството провежда. Да поставяш наравно всички български граждани без оглед на сексуална принадлежност и на общ принцип да отстояваш правата им е държавническо. С какво "различните" са заслужили повече права?

Всички тези въпроси ние ще поставим пред ЕК и Съвета на Европа чрез нашия представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, като ще поискаме официални отговори.

Категорично настояваме също така скандалните билбордове да бъдат свалени и да не бъдат издавани разрешителни за поставянето на нови. Този процес ще бъде проконтролиран по места от общинските съветници и депутатите на ВМРО.

Християнските ценности и моралните устои на България трябва да бъдат защитени с категорични действия, а подобни джендър - провокации остро осъдени от държавата".