Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет, съобщи пресслужбата на кабинета.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17.00 часа, в МС.

До днес включително, щабът предоставяше информация и отговаряше на въпроси на журналисти и в 08.00 часа.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията.

Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

По последна към момента информация броят на вирусоносителите в страната прескочи 300 (313), като 37 са новите случаи за денонощието. В София пък броят на заразените достигна 200, за денонощието 11 новите случая. 

В събота, 28 март, на последния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб, неговият ръководител ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за 4-и починал от COVID-19 пациент у нас - мъж, който е бил в тежко състояние в "Пирогов".

По-късно се разбра, че има и пета жертва на инфекцията - починал мъж в болница в Благоевград.

След сутрешния брифинг главният здравен инспектор на държавата д-р Ангел Кунчев алармира, че броят на тежките случаи се увеличава всекидневно.