Опустошителният ураган в Гърция не спира хората да пътуват към южната ни съседка. Тази сутрин на Кулата е пълно с коли, пътуващи за Гърция, съобщи bTV.

Явно хората не са се уплашили от потопа в Северна Гърция, който взе 7 жертви и остави без ток и вода някои населени места, и не са отменили ваканцията си в южната ни съседка.

Някои от хората на опашката на Кулата пътуват и за най-засегнатия полуостров Халкидики, който е предпочитана дестинация за почивка от българите.

В обратна посока - за влизане в България, няма почти никакви коли.

След опустошителната буря в сряда вечерта в Северна Гърция няма сигнали за пострадали или бедстващи българи в района. Това каза за bTV консулът ни в Солун Владимир Писанчев.

Хората търсели информация кога ще бъде възстановено електрозахранването и водоснабдяването, какво е времето и как могат да се придвижат.

Готови сме да окажем всякакво съдействие на нашите съграждани, имаме 24-часово дежурство, уточни Писанчев.

На граничните пунктове "Калотина","Капитан Андреево" и "Дунав мост" при Видин трафикът е интензивен, показват данни на МВР към 7.00 ч.

На ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен на вход за леки автомобили, на "Капитан Андреево" - на изход за товарни автомобили, а на ГКПП "Дунав мост" при Видин на вход и на изход за леки и товарни автомобили.

На българо-гръцката граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщават от полицията.

От 9.30 ч. до 12.00 ч. днес движението в тунел "Топли дол" на магистрала "Хемус" в посока София ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонтни дейности по пожароизвестителната система. От 12 ч. до 14 ч. движението ще е само в активната лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Между 9 ч. и 18 ч. движението по пътя Самоков-Клисура при Продановци ще се извършва поетапно в една лента, поради монтиране на камера на електронната система за събиране на пътни такси.