Издирването на Цветан Найденов в Пирин завърши със щастлив край - планинските спасители го откриха жив и здрав в района на село Ощава.

Спасителите от Сандански тръгнаха на нощна акция по издирване на туриста в Пирин, тръгнал на преход без храна и вода, в името на благородна кауза.

Цветан Найденов бе тръгнал на преход от с. Ощава и около 16 ч се обадил за помощ, като обяснил, че се намира някъде около с. Сенокос. Изплашил се, че се стъмва и няма да може да се оправи сам, съобщава в. "24 часа".

Вчера бе оповестена инициативата на скаутска организация "Оцеляване с кауза Пирин", в която трябваше да участват Цветан Найденов, Светослав Атанасов и Костадин Коюв. В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в Банско, те си поставили за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна на минусови температури в Пирин.

В поредица от пет епизода "оцеляващият" Цветан Найденов трябвало да пресече Пирин и да достигне до "Защитени жилища 1 и 2" в град Банско, само с дрехите на гърба си, нож, ферородна запалка, снимачна техника, раница с провизиите за Защитените жилища, без вода и храна. Цветан трябвало да заснеме и покаже използваните от него техники за оцеляване, природните забележителности през които минава и информация за учреждението, до което трябва да достигне и да "достави провизиите". А провизиите всъщност били зимна екипировка за хората с увреждания, дарени от добри хора.

Целият проект трябваше да бъде заснет за 26 часа, а пренощуването на "оцеляващия" да бъде на открито в природата.