Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и началник на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски се срещна специално с медиците от Катедрата по инфекциозни болести на ВМА, за да им благодари за "неимоверните усилия, които полагат в условията на пандемията от COVID-19".

Срещата е по повод Празника на специалистите по здравни грижи, за който Мутафчийски се чувства длъжен да поздрави лекарите от ВМА, които са на първа линия за борба със заразата в болницата, в която са най-много настанените за лечение пациенти.

"Това е поредното предизвикателство пред бойците в бяло, предизвикателство, срещу което трябва да се изправим единни и да бъдем на висотата на нашата професия.

Колеги - всички Вие, които сте част от голямото семейство на ВМА, включващо 5 болници и 2 санаториума, благодаря Ви за ентусиазма и човещината, с които всекидневно защитавате името на българския лекар и на Академията като водещ фактор в българското здравеопазване.

Снимка: ВМА

Бъдете здрави! Бъдети силни и сърцати! Бъдете винаги на време и на място!", е казал Мутафчийски. 

Снимка: ВМА

А поздравът му от срещата и снимки на медиците, които поздравяват българската нация, са публикувани на страницата на ВМА.