Министър Младен Маринов, заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и директора на ГДГП Светлан Кичиков инспектираха работата на служителите на ГКПП-Кулата, съобщиха от министерството.

Разбирам, че всички пътуващи са затруднени, но да не забравяме, че не трябва пропуските на контрола да застрашават националната сигурност, заяви вътрешният министър.

Ще направим всичко възможно да облекчим трафика през граничните пунктове, има допълнителен състав, работата ще е на самото трасе, отделно екипи при възможност ще извършват разделяне по трасета за български и граждани на другите европейски страни, и едно - за пътуващите от трети страни, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Служителите ще работят отвън с мобилни устройства и ще обработват по няколко автомобила. Автобусите ще бъдат отделяни и след проверка с устройствата на място, те ще преминават директно през граничния пункт, каза главният секретар. Той призова пътуващите през граничния пункт да носят всички необходими документи и да ги представят накуп на проверяващия граничен полицай.

Ивайло Иванов уточни, че в сравнение със същия период на миналата година трафикът само през ГКПП-Кулата се е увеличил с 25 процента, а 65 процента от пътуващите са били с деца - малолетни и непълнолетни.