Продължава реконструкцията на булевардите "Васил Левски" и "България". Ремонтът на бул. "Васил Левски" е  във втората му част - от кръстовището при Софийски университет до паметника на Васил Левски.

Снимки: Иван Григоров

Булеварда се реконструира на етапи.

Снимки: Иван Григоров

Дейностите започнаха от източното платно на участъка между ключовия булевард и ул. "Граф Игнатиев".

Снимки: Иван Григоров

Днес пък кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул. "България". Тя заяви:

"При благоприятни метеорологични условия, по план на 25 август, предвиждаме да възстановим движението по бул. "България" в участъка от бул. "Акад. Ив. Гешов" до бул. "Г. Делчев".

Започна полагането на първия пласт асфалт (биндер) в участъка, който се изпълнява върху метална мрежа, която се монтира на основата за по-голяма устойчивост на натоварването.

Снимка: Столична община

От 22 август ще започне нивелиране на шахтите. В четвъртък трябва да бъде положен цялостно износващият слой асфалт, в петък асфалтът трябва да изстине, след което ще бъде положена пътната маркировка. От събота движението ще бъде пуснато.

Ако тези срокове бъдат спазени и времето позволи, веднага ще започне ремонтът по пътното платно в посока "център". Срокът за завършване на целия участък е 10 септември.

Догодина ще продължим с ремонти на следващите етапи - от НДК до бул. "Акад. Ив. Гешов" и от бул. "Г. Делчев" до "Околовръстния път".

От днес, 20 август, е възстановено движението по бул. "Христофор Колумб", където реално изградихме нов булевард, с тротоари и улично осветление.

На 21 август започва цялостният ремонт на Източната тангента от кръговото кръстовище с бул. "Христофор Колумб" до кв. "Христо Ботев".

Освен на големите пътни обекти работим и по 15 значими квартални улици, като 11 от тях са вече завършени, каза столичният кмет.