"Днес от медиите се запознах със случая в Трън. Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани", пише в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вина, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява", пише още Борисов.

Той коментира случай от ноември 2015 година, когато кметът на Трън удря с джип 6-годишно дете пред училището в града. Според разследването към момента детето само се е ударило в джипа. Заради удара се е наложила операция с отстраняване на далака.

Седем месеца по-късно, Ивайло се е възстановил от удара с джипа и живее живота на връстниците си, но без далак и половин черен дроб и на строга диета.

Според протоколите в полицията обаче детето не било блъснато, а се е блъснало само в джипа и така си е причинило средна телесна повреда.

За инцидента и последствията разказа Нова телевизия.

"Медицинската експертиза със сигурност доказва, че детето не може да си разкъса само вътрешностите и дрехите и че този удар е бил много силен", убедена е майката.

Кметът Станислав Николов обаче не е на това мнение и до момента срещу него няма повдигнато обвинение.

"Детето се блъсна в задната страна на джипа", заяви Николов и се закани: "Ако излъчите репортажа, ви казвам, че ще съдя Нова телевизия за уронване на авторитета".

По същия начин, чрез заплахи, кметът успял да затвори устите и на част от очевидците, твърди майката на пострадалото момче.