36-годишен мъж е загинал на пътя Русе-Варна край кв. Мътница, съобщи Ася Йорданова, говорител на Областната дирекция на МВР, цитирана от "Фокус".

Сигнал за катастрофа с двама ранени е постъпил на Телефон 112 около 7.00 ч. тази сутрин. Пътни полицаи са установили, че лек автомобил "Форд Фиеста”, шофиран от Г.А., на 36 години от Нови пазар се е блъснал в дърво, в резултат на което водачът е починал на място. Пътникът в колата, на 82 години, е откаран в МБАЛ-Шумен. Там е установено, че е контактен и няма външни наранявания.

Към 8.45 ч. на Главен път Е79 Фиат "Браво" с благоевградска регистрация управляван от 32-годишната Юлияна, предприел изпреварване на хлъзгав път. Ударил се в лявата част на мантинелата, след което се е завъртял и се е ударил в идващия насреща таксиметров автомобил Опел, управляван от Георги Пандалиев.

Най-тежко пострадал пътуващият на задната седалка в колата, шофирана от Юлияна, 29-годишен мъж Димитър. Той е с политравма и веднага е транспортиран в "Пирогов". Водачът на таксито не е тежко пострадал. С гръдна травма в отделението по хирургия на болницата в Благоевград е приета 32-годишната Юлияна от Симитли. Тя се качила в Симитли на автостоп в автомобила на Димитър. Той е шофирал катастрофиралия Фиат "Браво".  От жестоките удари водачът Димитър се озовал на задната седалка, което навело присъствалите на ПТП-то на мисълта, че катастрофиралият автомобил е управляван от 32-годишната Юлияна. 15 минути са били нужни на екипа на РС ПБЗН, за да го извадят Димитър от смачкания след катастрофата автомобил. Тежката катастрофа затвори за два часа и половина натоварения трафик по Е-79 между Благоевград и Симитли. Той бе пренасочен по обходния маршрут жк "Струмско"-Долно Церово и обратно.

Временно бе преустановено движението и в района на 97-ми километър на автомагистрала "Тракия", посока София. Тежка техника отстрани аварирал сутринта сръбски ТИР. Обходният маршрут бе Пловдив – с. Цалапица –Пазарджик.

Участък от главен път Е-79 в района на Кресна бе затворен за движение в двете посоки. Причината бе  тежка катастрофа с двама пострадали младежи. Към 17 часа движението е възстановено.
Тежкият инцидент станал в 15.30 часа на около 1 км след първия тунел в посока Кресна. На плавен десен завой без видимост и с непрекъсната осова линия лек спортен автомобил Нисан с благоевградска регистрация предприел рисково изпреварване. Първо се ударил в микробус Мерцедес, след това се блъснал от ляво в предпазната стена. Изкъртил пътния знак, който посочва, че изпреварването е забранено, завъртял се, със задната част на колата скъсал мантинелата. В Нисана са пътували младеж и девойка от Петрич. 18- годишният водач е ученик в езиковата гимназия в Благоевград. С него е пътувала приятелката му. Двамата пострадали са транспортирани в МБАЛ Благоевград без опасност за живота.

Двама младежи са загинали при пътен инцидент с мотоциклет, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал на третокласен път, на изхода на ямболското село Александрово. Мотоциклет МЗ без регистрационни номера се е блъснал в дърво. Установява се самоличността на загиналите. Инцидентът е станал около 14.00 часа.