От днес се възстановяват автобусните линии с номера 63 и 66 до Златните мостове и Алеко на Витоша, след като достъпът до планината беше ограничен заради епидемията от коронавирус. През делничните дни автобусите ще се движат с допълнителен обеден курс, а през събота и неделя с намалени интервали. Възстановява се и движението на автобусите 505 до парка "Врана" и 103 до местността Бонсови поляни.

Градският транспорт в столицата връща нормалното си вечерно разписание, което беше съкратено заради епидемичната обстановка. От днес последните курсове ще се изпълняват в интервала 23:30 до 23:45 ч.

Днес отваря врати и Музикалният театър в София. От 11 ч. ще се играе спектакълът "Да целунеш принцеса", а входът е свободен. Университетският театър на Нов български университет ще отбележи празника с 3-дневен онлайн маратон. Началото е в 11 ч. с постановката "Тошко Африкански" по Ангел Каралийчев. По същото време в център "Сити марк" ще се играе онлайн постановката "Моят свят", в която главен герой е един клоун. За първи път след дълго време врати ще отвори и детският научен център "Музейко".

Панорамата "Плевенска епопея 1877 година" е с вход свободен за най-малките жители и гости на града. Безплатно ще работи и къщата-музей "Цар Освободител Александър Втори". Историческите обекти се отворени при спазване на противоепидемични мерки - приемат се малки групи до 8 деца и ученици, влиза се с маски, осигурени са дезинфектанти.