Около 19.50 часа "Опел Корса" се вряза в множеството на Орлов мост, което бе блокирало кръстовището, съобщиха от СДВР. В отговор млад мъж се хвърлил към колата и счупил двете й панорамни стъкла. Последвало стълкновение между протестиращите и водача. Разрастването на сблъсъка е  предотвратен след бързата намеса на служителите на реда.

Задържан е шофьорът - 28-годишен. Проба с дрегер отчела, че той се е качил зад волана с 1,64 промила алкохол в кръвта и без книжка. Установено е, че мъжът е регистриран за притежание на наркотици, подправка на официален документ, управление на МПС без свидетелство и след употреба на алкохол.

В болница са откарани двама от протестиращите. По-рано бе съобщено, че са пострадали трима. В столичното Първо РУП за показания по случая са отведени мъж и жена, които пътували в опела.

Задържаните в София

Според СДВР, повечето от задържаните носели забранени при масови прояви предмети – палки, боксове, ножове. Сред 24-имата задържани е и човекът, който носеше газов пистолет пред президентството.
Задържаните са с полицейска мярка до 24 часа, но повечето вече са освободени. Сред тях е имало и трима непълнолетни, единият от които - криминално проявен, както и хора без документи за самоличност. Повече от половината задържани са криминално проявени.

Протестното шествие в София

То започна мирно в 18.30 ч., когато събралите се около 150 души тръгнаха към президентството. Протестиращите спряха за няколко минути пред Народното събрание, където закачиха торби за боклук на полицейските ограждения с думите: "За да има къде да изхвърлят боклуците от вътре".

Пред президентството те призоваха държавния глава Росен Плевнелиев да стане обединител на нацията и да помогне за пълната промяна на статуквото. Протестиращите се обявиха в подкрепа на Чавдар Янев, който обяви гладна стачка. От президентството протестиращите отново се насочиха към Орлов мост, където спряха движението. Около 20.40 ч. протестът приключи.

Варна


Около хиляда души и тази вечер излязоха пред Община Варна, за да протестират срещу високите цени на тока и лошото управление в страната, предаде БГНЕС. И днес участниците в протеста поискаха кметът на града Кирил Йорданов да напусне поста поради провала му. В началото на протеста десетина маскирани се опитаха да провокират гражданите, но много бързо бяха отстранени от участниците в протеста.
Множеството се раздели на две групи - едната остана до сградата на общината, а другата тръгна по бул. „Мария Луиза”. Гражданите се движеха с освирквания, тъпани и скандираха „Оставка”, „Мафия”.

Кюстендил

В Кюстендил за поредния протест срещу монополите на централния площад "Велбъжд" се събраха около 70-80 души. Присъстваха кметът Петър Паунов и областният управител Владислав Стойков, но в качеството си на граждани. Протестиращите заявиха, че ще продължат ежедневните протести, докато бъдат решени проблемите с високите сметки за ток и за вода. Обсъдени бяха и местни проблеми, които днес инициативният комитет на протестиращите е обсъдил с местната власт.

Пловдив

Със скандал между част от протестиращите и бившия футболист на “Ботев” Петър Курдов започна протестът пред сградата на EVN в Пловдив, предаде "Фокус". Според протестиращите, около 150 души, Курдов се е опитал да се внедри сред тях за собствена изгода и както те казаха - не искат той да ги представлява, защото е провокатор.
Хората отново заявиха, че основните им искания са три - национализация на ЕРП-тата, край на монополите и намаляване цената на тока. Въпреки че пред сградата на EVN протестиращите заявиха, че не искат оставката на кмета на Пловдив Иван Тотев, на традиционното си шествие те за втора поредна вечер се спряха пред общината с викове: “Оставка” и “Тотев, върви си”.

Бургас

Близо стотина бургазлии протестираха
в морския град. Те отново се събраха на площад „Тройката”. Митингът протече мирно, като всеки от дошлите граждани имаше възможност да изкаже собствената си позиция за ситуацията в страната. Поносими цени, отговорни ръководители, мислещи за народа, независима съдебна система, обезглавяване на монополите и мафията, намаляване на ДДС за лекарствата от първа необходимост и смяна на политическия модел в страната бяха исканията на протестиращите.
Те настояха, ако кметът на Бургас Димитър Николов действително ги подкрепя, да отиде при тях и да заяви позицията си.

Ето и пълният списък на исканията на протестиращите, така както те са ги избрали и подредили и както бяха връчени на държавния глава.