29-годишният Тихомир Тобрев носеше полупразна бутилка с водка, предаде "Фокус". Той разказа, че в момента няма работа, защото не може да си намери.
"Не го харесвам (Росен Плевнелиев-бел.ред.). Имам си документ за пистолета, да не съм го купил ей така. Два месеца бях в чужбина, като се върнах, си го купих”, обясни несвързано Добрев, преди да бъде отведен от полицията, цитира го "Блиц".

Задържаният пред президентството е криминално проявен, съобщи шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Мъжът е регистриран за кражби, грабежи и хулиганство, уточниха от пресцентъра на МВР.
Оттам добавиха, че към 15.35 ч. патрул на СДВР забелязал мъж със съмнително поведение, който се разхожда в района на президентството и бил видимо пиян. Униформените го спрели за проверка.
"Той е отведен в столичното Първо РУП, за да бъде установено с каква цел е пребивавал пред президентството. Изяснява се по какви причини и с какъв мотив е бил в района", обясни Йорданов.

Пред сградата на президентството имаше още един пиян мъж. Георги Ангелов 15 минути обясняваше на медиите, че "г-н Бойко Борисов не е в болница".
Той добави, че единственият политик, на когото има доверие, е премиерът в оставка.
Мъжът обаче не бе задържан и си тръгна.

В сградата на "Дондуков" 2 от 13 часа се провежда заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.