Студенти от НАТФИЗ, почти цялата гилдия театрали, хора на изкуството, интелектуалци се включиха в протестното шествие, което тръгна от НС по ул. "Раковски" към НАТФИЗ. Всички скандираха "Оставка", предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>>

Протестиращите се събраха пред сградата на учебното заведение, където късно снощи Волен Сидеров отново нахлу, за да изразят недоволството си от действията на лидера на "Атака" в изборната нощ.

Сред събралите се бяха студенти и преподаватели от НАТФИЗ, както и артисти и граждани, които осъждат поведението на народния представител.

Протестиращите призоваваха за свалянето на имунитета на Волен Сидеров и изразяваха недоволството си от действията му с аплодисменти, предаде Агенция "Фокус". Те скандираха „Искаме морал”и „Искаме законова промяна”.

Полицейското присъствие в района беше засилено, а ул. „Г.С. „Раковски” беше затворена за движение.

Студентите от НАТФИЗ излязоха с изявление, че не искат лош театър в университета им. Те благодариха за подкрепата на другите университети.

Скандираха "Искаме морал!", "Без имунитет!", " Искаме законова промяна!". Текстът на един от плакатите гласи: "Червен картон за Волен", а на друг - "Сидеров, имунитетът не е памперс".

"Двете събития на 23 и 25 октомври са редови хулигански прояви и ако това не бяха политици, нямаше ние да се занимаваме с тях, а полицията", коментира пред журналисти ректорът на НАТФИЗ Любомир Халачев, предаде БТА.

Той добави, че тези хора използват властта си за задоволяване на личните си амбиции и политическа суета.

АНКЕТА: Да бъде ли свален имунитетът на Волен Сидеров?