Днес около 14,30 ч. се възстановява движението през прохода "Петрохан". Решението за пускането на трафика е взето след обход на трасето от екипи на "Пътна полиция", областните пътни управления София и Монтана, пътноподдържащите фирми и Горското стопанство, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, тъй като от снеготопенето и евентуални нови валежи са възможни свличания на земни и скални маси, падане на дървета и клони на пътното платно.

Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледяването дървета, които бяха в непосредствена близост до пътя и застрашаваха безопасността при пътуване. Най-сериозна беше обстановката от северната страна на прохода, в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Пътят през прохода "Петрохан" е почистен и обработен за движение при зимни условия.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледяването дървета, които бяха в непосредствена близост до пътя на прохода "Петрохан".

Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Проходът бе затворен през последните дни, защото имаше паднали дървета.