Веднага след подадения сигнал за инцидента Лунджов е транспортиран в Спешно-приемно отделение на болницата в Благоевград, съобщиха Дарик радио и БГНЕС. По първоначални данни той е с комоцио и лицево-черепна травма. Лунджов е оставен под лекарско наблюдение. Няма опасност за живота му, казаха от МБАЛ-Благоевград.

Лидерът на ГЕРБ в града е нападнат от двама неизивестни до момента мъже пред семейната му къща. По това време Лунджов е почиствал снега на двора. Първоначално пред дома е минал джип, а след това от друг лек автомобил изскочили мъжете с бухалки, които му нанесли няколко удара. Съпругата на Лунджов подала сигнал на телефон 112 в 19,30 часа.

"Нападнаха ме двама с маски с прорези на очите и устата, беше като във филмите", разказа късно снощи от болничното легло Лунджов, цитиран от БГНЕС. "Видях бухалка, първият удар с нея успях да го избягна, но вторият ме уцели по главата. След това ме налагаха с юмруци, не мога да кажа колко точно продължи всичко", добави той.
Лунджов споделил пред полицията, че не е видял лицата на нападателите, нито е чул гласовете им. Той няма представа за самоличността на извършителите и има ли поръчител на нападението. Очаквам МВР да си свърши работата, добави местният лидер на управляващата партия.

По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване, уточниха от областната дирекция на полицията в Благоевград.

През октомври няколко криминално проявени пребиха кандидат-кмет на ГЕРБ в Ихтиман.