Биячите са задържани в РУП-Ихтиман. Тази нощ те нападнали и били кандидата за градоначалник и негов приятел, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четиримата са задържани за 24 часа. Побоят е станал в близост до гимназията в Ихтиман.
Калоян Илиев е 31-годишен специалист по маркетинг. Завършил е Бургаския свободен университет.

Сигнал за инцидента бил подаден тази нощ около 01.00 ч. на тел. Свадата е започнала между Е.К. /31 г./ и И.В. /24 г./ заради стара вражда. Е.К. нападнал и започнал да удря опонента си. Тогава се намесил Калоян Илиев с идеята да прекрати скандала. Присъединили и познатите на Е.К. - Ц.П. /30 г./, А.И. /24 г./. С контузна рана на гърба К.И. получил медицинска помощ в спешния медицински център в Ихтиман, след което бил освободен, а И.В. е настанен за лечение в столична болница със съмнение за комоцио, контузна рана на главата и гръдния кош.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани криминално проявените Е.К. , Ц.П. и А.И. Впоследствие били доведени и останалите участници в сбиването – С.П. /23 г./, К.М. /19 г./, Й.В. /21 г./ и 17-годишен.

Служителите на реда иззели пластмасова водопроводна тръба и сгъваема метална палка, с които си служели биячите. И четиримата задържани са известни на полицията – Е.К. е регистриран за измами, Ц.П. – за шофиране без свидетелство за правоуправление и в нетрезво състояние, А.И. – за кражби, а С.П. – за нанасяне на телесна повреда, кражби и управление на МПС в нетрезво състояние и без шофьорска книжка.