Моника Гуцанова разказа още, че парите били предназначени за почивка и днес вече трябвало да са заминали за чужбина - те четиримата и жената, която гледа децата.

Това са средства за самолетни билети, за хотели, за рент-а-кар. Щяхме да обикаляме”, допълни Гуцанова.
Според съпругата на председателя на местния парламент разпространената информация, че в дома им са открити 100 000 лева, е лъжа.

“Просто нямам думи за тези лъжи, че е имало толкова пари в дома ми и това, че мъжа ми бил оказал съпротива. Направо не мога да повярвам, че органите на реда могат да лъжат и да си измислят неща по такъв начин. Аз мога да докажа това, че мъжът ми не е оказал никаква съпротива. Освен това те направиха опис, когато изземваха нещата от вкъщи – компютри, пари, документи, кодове на кредитни карти. Всичко това те го описаха, но странно този опис не е при нас. Така, че няма такова нещо, такива пари въобще не е имало в къщи”, разказа Моника Гуцанова.

Тя заяви, че ще съди институцията, която е организирала цялото това влизане. По думите й това е било влизане.
“Ще си търся правата и за психическия тормоз, който беше оказан над нас и за лъжесвидетелство също. Ще ползвам естествено услугите на адвокат. Аз съм си направила психиатрична експертиза, ще направя и на децата. Всичко, което е необходимо ще бъде направено и наистина ще си търся правата”.

Съпругата на Гуцанов разказа още, че се е обадила в следствието и е поискала свиждане, защото адвокатът й казал, че събота и неделя е възможно за определено време да се види с мъжа си, но като чули името й отговорили, че нямат свободни часове. Тя допълни, че въобще не очаква утре съпругът й да бъде пуснат поради простата причина, че всичко това, което е инсценирано е именно, за да бъде задържан и временно да му бъдат отнети правата като председател на Общинския съвет.
Това е абсолютно политически оформена акция, като може би това си е нормалното поведение на хората, които в момента са на власт, заключи Гуцанова.

Арестите
Борислав Гуцанов, управителят на “Градски транспорт” ЕАД Пенчо Пенчев, бизнесменът Даниел Славов и главният счетоводител на “Градски транспорт” Йоана Димова – Йорданова бяха арестувани в сряда сутринта при показната акция “Медузите”. За общонационално издирване е обявен и пети човек – холандец.
Срещу тях са повдигнати шест обвинения. На 3 април се очаква прокуратурата да им поиска постоянен арест.