Полицията в Пловдив проверява сигнал, че шофьор на джип е набил двама съпрузи, единият от които бил с инсулт в линейка. Инцидентът беше огласен във Фейсбук с призив да бъде открит водачът.

Мъж на име Лазар Станев публикува в групата "Забелязано в Пловдив" разказ на жена, като пояснява, че тя е дъщеря на потърпевшите и негова позната. Той призовава, ако някой е станал свидетел на инцидента, да се свърже с него на лични съобщения. Прилага и снимки на джип, чиито номера се виждат, като на един от кадрите са и лекарката и шофьорът на линейката, които са излезли навън и гледат отминаващия автомобил.

Историята е качена в социалната мрежа и от администраторите на групата "Пловдив", на която също е изпратена. Заради липсата на конкретна информация за потърпевшите, някои потребители се усъмниха, че историята може да не е вярна или преувеличена.

Снимка: Фейсбук

По случая е образувана проверка в Трето РУП в Пловдив, докладвано е и в прокуратурата, но до момента все още няма доказателства за побой, заявиха неофициално от МВР и отказаха подробности. Уточниха обаче, че въпросният шофьор е установен и ще се изяснява има ли той вина и каква.

Според разказа на 5 септември линейка взела бащата на жената, за да го транспортира от Велинград до Пловдив след изкаран преди дни инсулт. Майката пък се качила на семейния автомобил и следвала медиците, които разпоредили двете коли да се движат бавно и внимателно.

В Пловдив, на кръстовището на Захарна фабрика, джип BMW засякъл колата на майката и застанал между нея и линейката. Съпругата на болния мъж опитала да се пререди пред джипа, което ядосало шофьора му. Той излязъл от автомобила и нанесъл на жената удар с юмрук. Свидетел на случката станал и болният мъж, който видял всичко през прозореца на линейката. Въпреки слабото си физическо състояние, той успял да отвори вратата на линейката, като се опитал да защити жена си. В резултат шофьорът на BMW-то напада и него. От шока болният мъж припаднал, а биячът напуска мястото на инцидента.

"Това, което ще помоля вас, като читатели, е да разгласим случая и ако е възможно някой, който е присъствал на въпросното кръстовище-на Захарна фабрика, на 05.09.2018, в 11:30-11:34 сутринта и има желание да съдейства, да се свърже с полицаите на 3то РПУ Пловдив или с редакцията Ви като свидетел. Прилагам снимки на колата на въпросния "джентълмен". Да се знае. Може пък и да го накараме да се срамува. СПОДЕЛЯЙТЕ! Нека намерим този боклук!!", се призовава накрая в публикацията.