Там е била и 2-годишната й дъщеря Александра Панайотова, съобщи директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".

Сигнал за изчезването подаде в неделя бащата на детето Стоян Панайотов, с когото "бегълката" живеела на семейни начала в кв. "Васил Левски". Той разказал, че предната вечер към 21 часа Мария и малката отишли до кварталния магазин и не се върнали. По това време той бил на работа в интернет клуб срещу стадион "Герена", пише в. "24 часа". Два часа по-късно разбрал, че не са се прибрали, телефонът на Мария бил изключен.

Полицаите открили майката и детето, след като разговаряли с нейни приятели и близки. Така се добрали домашния адрес на любовника й в столичния квартал „Хаджи Димитър”.
Не става въпрос за отвличане. Тя доброволно отишла при него като неин интимен приятел”, каза Йорданов.

Филипова е отведена в полицейско управление, за да бъде разпитана и да се разберат причините, които са я накарали да напусне дома си.
И жената, и детето са добре.

"Преди месеци Мария изчезна за няколко дни, но без детето. Като се върна, не разбрахме да са имали скандали", разказаха съседи пред "24 часа". Според тях младата жена имала апартамент до НДК, който давала под наем.