МБАЛ "Вита" получи акредитационна оценка "отлична" за цялостна медицинска дейност за следващите пет години. Това стана със заповед от 22.11.2018 година на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на основание на Закона за лечебните заведения и Наредба №18 от 2005 година за критериите, показателите и методиката за акредитация на лечебните заведения.

За същия период болницата е акредитирана с отлична оценка за обучение на студенти и специализанти.

Това е заслужена награда за всекидневните усилия, всеотдайност и изключителен професионализъм на специалистите от лечебното заведение. Оценка, която нарежда Болница "Вита" в редиците на най-реномираните и предпочитани лечебни заведения в страната.

Д-р Тихомир Савчев, управител на МБАЛ "Вита", благодари за високата оценка от Министерството на здравеопазването на усилията на екипите на болницата. "Всичко, което сме направили, е в името на пациентите и в техен интерес. Щастлив съм, че нашите усилия дават плодове и че администрацията оценява това с най-високата възможна оценка. Особено съм благодарен за доверието на пациентите ни, които стават все по-многобройни и по-многобройни".