"Това кръстовище е известно като кръстовище на смъртта. Там често стават катастрофи, често завършват със смъртни случаи", заяви днес кметът на Павликени Емануил Манолов след жестоката катастрофа, при която вчера на пътя Плевен-Русе загинаха четирима млади футболисти от местния футболен клуб.

Днес в града е ден на траур в памет на помощник-треньора и нападател Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Иванов.

"Тези опасни кръстовища трябва да бъдат сигнализирани допълнително", добави кметът пред Нова телевизия.

Той добави, че ще изчакат резултатите от разследването, но човекът, който може най-добре да обясни какво е станало, е шофьорът на камиона, помел колата, излязла на главния път. Според първоначалната информация 19-годишният Ивелин, който карал автомобила, не спрял на знак "Стоп". След тежкия удар колата, била открита на около 50 метра от мястото на удара, смачкана до неузнаваемост. Наложило се екипи на пожарната да режат ламарините, за да извадят жертвите.

"Една четвърт от отбора вече го няма. Иво бе най-малък. Треньорът го хареса, настоя да го задържим. Всяко едно от момчетата е имало месторабота. Футболът е бил извън трудовите им задължения", каза още Манолев.

Футболистите прибирали, след като отпразнували победа в мач от турнира за Купата на аматьорската лига. Ивелин не пил алкохол, за да може да шофира. Винаги карал разумно и бавно, казаха съотборниците му.

"Георги Вълчев за последно носи капитанската лента. Димитър Кушев беше контузен, но дойде да гледа и той мача, последните думи които размених бяха с Генчо Стефанов, който ми каза - "Тренер, утре може ли да закъснея?". Казах му че няма проблем, защото повечето момчета от отбора работят и се съобразявам с това", разказа треньорът на отбора Димитър Тодоров пред bTV.

Треньорът разбрал за инцидента на сутринта и не могъл да повярва, докато няколко души не му потвърдили.

"За футболните срещи пътуваме с автобуси, но сега разстоянието беше много малко и затова взеха личните си автомобили, обясни и президентът на клуба. Тежко е за целия град, за нас, за мен като треньор. Нищо не може да ги върне. Почти всички колеги ми се обадиха. Вярвам, че Футболният съюз ще направи така, че паметта на тези момчета да бъде почетена", добави Тодоров.

Ивелин Ивов

Снимка: Община Павликени

Димитър Кушев

Снимка: Община Павликени

Генчо Стефанов

Снимка: Община Павликени

Георги Вълев

Снимка: Община Павликени