Десетки полицаи, ловци и доброволци издирват в Родопите 55-годишен мъж от град Кричим, който е изчезнал безследно вчера.

Местната администрация пък ще се включи в издирването на Борис Гюрганин със служебния дрон, с който разполага доброволното ни формирование, съобщи кметът Атанас Калчев в профила си във Фейсбук.

"С тези действия, считам, че ще подпомогнем служителите на МВР и членовете на ловната дружина от град Кричим, които провеждат издирвателни мероприятия в този сложен, горист и силно пресечен терен. Считаме за свой дълг и отговорност да подпомогнем издирването с максимална координация между органите и организациите, концентрация и ефективност на наличния ресурс с цел постигане на бързи и своевременни резултати от акцията", обясни Калчев.

55-годишният Борис Гюрганин е напуснал дома си вчера следобяд. Служителят на ВиК-Пловдив изоставил джипа си в района на манастира "Св.св. Козма и Дамян". По неофициална информация в колата е била открита бележка до сина на изчезналия, в която 55-годишният мъж го моли да се грижи за майка си.