Две обвинения - едното за хулиганство, другото за увреждане на МПС, са повдигнати снощи на един от задържаните след конфликта на булевард "Ситняково" пред румънското посолство. В момента обвиняемият е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще отправи искане за постоянното му задържане, а мярката за неотклонение ще се гледа днес или утре. Това каза по bTV адвокат Полина Велчева, която е поела защитата на единия от задържаните - Георги Георгиев.

Трима протестиращи бяха задържани на 17 август вечерта, след като майка с две малки деца опита да премине с автомобил през блокадата пред румънското посолство.

"Георги Георгиев е роден през 1994 г. и работи като готвач. Той е бил част от протеста, който е стигнал до "Ситняково", пред румънското посолство, по негови думи, протестиращите са блокирали и другия булевард -"Гео Милев". От там е спрян достъпът на автомобилите, но един е успял да мине блокадата. На втората блокада хората са помолили шофьора да обърне, както са направили другите", разказа Полина Велчева.

Адвокатът обясни, че Георги Георгиев не е знаел, че в колата има две деца, видял е само, че тя минава през едно колело.

По твърденията на адв. Велчева "шофьорът се засилва срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца".

По думите на Георги, той е извикан от полицейските служители да му бъде извършена справка, след това са му казали че е задържан и е откаран в Първо районно, каза още Полина Велчева.