Проверката започна заради изказване на прокурора, че е закъснял за заседанието на съда в Бургас по делото за убийството на собственика на фирма „Гранити", защото някой му е стрелял по колата "Форд Мондео".

"Няма покушение срещу магистрат. Има само едно счупено стъкло на автомобил, което може да е и от дете, хвърлило камък", каза за Клуб Z шефът на бургаската Окръжна прокуратура Калина Чапкънова.

По-късно от полицията обясниха, че по предното стъкло на колата има счупване и малка дупчица, която обаче не е причинена от огнестрелно оръжие.

Експертите по балистика на полицията изразяват съмнение и спрямо възможността стъклото да е било пробито с изстрел от въздушна пушка.

Все повече се налага работната хипотеза,че прокурорският автомобил всъщност е пострадал от изхвърчал камък от пътното платно, съобщи Дарик.

Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма "Гранити" за строителни материали Стоян Стоянов, което днес се гледа в съда.
Петима са подсъдимите за престъплението, което беше извършено на 6 март 2008 г.

В съда започнаха пледоариите на адвокатите.

Прокурорът Ангел Георгиев поиска доживотен затвор без право на замяна за петимата обвиняеми.
Гражданските ищци, представлявани от адвокат Дичев, изцяло подкрепиха обвинението.

Делото "Гранити" влезе в съдебната фаза преди три години, но оттогава бе връщано многократно.

Бизнесменът Стоян Стоянов изчезна през март 2008 г. Година и половина по-късно тялото му бе открито заровено в местност край Обзор. Според обвинителния акт спор и изнудване за продажбата на терен край базата на фирма "Гранити" в Бургас е причина за конфликта, довел до убийството на Стоянов.
Подсъдими по случая са бившият съдия-изпълнител, Галин Костов, Стоян Петров, Нено Стоянов, Стоян Колев и задочно обвиняем е бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов. Смятаният за физически извършител на убийството на бизнесмена е Манол Хаджиев, който по-късно също бе убит.