На 15 август всички именици могат да посетят безплатно няколко бургаски атракции, съобщиха от община Бургас.

От местната управа канят всички, носещи името Мария и неговите производни имена, да дойдат и отпразнуват имения си ден в града. Жест към тях ще бъде осигуряването на безплатен достъп до живите изложби на аквариумни риби и пеперуди, както и до всички музеи в града.

Те ще бъдат допуснати без входна такса в изброените места като за целта е нужно да покажат на входа своята лична карта, с което да удостоверят, че наистина празнувате имен ден на тази дата. Всички придружители заплащат такса. Жестът е само към имениците.

Ето и повече за безплатните атракции:

* Изложбата "ЗА-РИБЯВАЩО" се намира в Културен център "Морско казино". Тя съдържа красиви екзотични риби, експонирани в 29 аквариума. В живата изложба са включени над 60 вида риби от всички познати океани и морета.

* Изложбата с живи тропически пеперуди ще откриете в експоцентър "Флора" в Морската градина на Бургас. Те се излюпват на място от какавиди, които също можете да разгледате там.

* Регионален исторически музей - Бургас ще ви очаква с всичките си 4 експозиции: Археологическа, Историческа, Етнографска и Природонаучна.

Извън изброените безплатни за имениците предложения, в средата на август в Бургас има още куп приятни събития и места, които да посетите. По това време ще има подготвена богата програма, посветена на остров Света Анастасия и неговия празник. Тази година организаторите са подготвили много изненади и забавления, които ще продължат от 13 до 16 август  - вижте тук >>.

През всички дни до края на септември ви очаква и Фестивалът на пясъчните скулптури.