Целият ремонт на пътя край Своге е повод за обвиненията. Става въпрос за липсата на контрол и некачествен ремонт на цели участък на пътя край Своге, където при катастрофа на автобус загинаха 20 души. Това обяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова тв.

"Престъпление е да не се спазват изискванията за качество на полагания асфалт. При ремонта въобще не са били правени истински изследвания за качеството на настилката, а вместо това са давани само документи. Прокуратурата обаче не може да поиска изследване на останалите пътища, които е ремонтирала компанията "Трейс". Прокуратурата провежда разследване, когато има извършено престъпление. Нямаме основание да се съмняваме, че в останалите отсечки на тази фирма има същия проблем с асфалта", заяви Арнаудова.

"Да се влага различно качество в смеската за пътя е престъпление. И това е причината да повдигнем обвинения на различни хора. Създавани са документи за изпитвания, но не са правени проверки. Ако това беше правено коректно, щяхме да имаме данни още в по-ранен етап", добави тя.