Това заяви главният секретар на вътрешното министерство Калин Георгиев пред БНТ тази сутрин.

"МВР е голяма организация и може да поема големи отговорности и мисля, че с последните операции, които проведохме, доказваме, че можем да бъдем ефективни в противодействието на икономическата престъпност", заяви той. Георгиев подчерта, че за пет работни дни миналата седмица са проведени десет полицейски операции, при които са задържани над 30 души.

На въпрос дали ще се случи операция „Перачите”, насочена срещу прането на пари чрез строителство на хотели в Пампорово, той отговори: „Колегите от Смолян вече имат такава задача, кога ще я реализират, оставяме на тях. Хубаво е да я направят в едни прилични срокове и разчитам на тях”, допълни главният секретар на МВР, който при посещението си в града преди дни възложи на местната полиция да действа срещу перачите на пари в курорта.

Георгиев изтъкна, че едно от добрите оръжия на МВР в борбата с организираната престъпност е работата на полицаи под прикритие. Дирекция "Вътрешна сигурност" пък, според него, е имунната система на МВР, защото работи срещу лошите служители в системата.

През последните дни полицията и антимафиотите проведоха няколко операции под кодовите имена "Лихварите", "Регистраторите", "Терористите" и "Сладурите".