Мъжът е използвал пистолет при нападенията си. Подозренията са, че той е откраднал от цветарски магазин на бул. "Гоце Делчев" около 60-70 лева и 105 лв.  от магазин за обувки, предаде БТА.

Снощи към 18.20 ч. в столичното Шесто РПУ е получено съобщението за обира в магазина за обувки.  Два часа по-късно той обрал и цветарския магазин.

Задържаният е М.Е. (23 г.) от София. Установено е, че мъжът е кадрови войник в системата на Министерство на отбраната. Той е с полицейска мярка за срок от 24 часа.


Задържаният е редник от поделение 42 600 – Мусачево, уточниха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Той е на служба в Българската армия от 30 октомври 2009 година. По случая работи Военна прокуратура.

Снощи и Пловдив е имало въоръжен грабеж. Полицията издирва мъж, извършил престъплението, предаде БГНЕС.

Около 22 часа снощи непознат с качулка на главата и шал, покриващ част от лицето му, влязъл във видеотека в ж.р.”Тракия” срещу блок № 1 в Пловдив. 25-годишната служителка в нея разказва, че мъжът я заплашил с пистолет и отнел парите от оборота – 150 лева. Веднага след това той избягнал. Момичето не е пострадало.

Тази нощ са арестувани и четирима крадци-гастрольори от разложкото село Бачево след полицейска акция по сигнал тази нощ в Благоевград, .
Четиримата са задържани за 24 часа в ареста на II-ро РПУ-Благоевград, от полицията отказаха коментар за акцията, обектът на кражбата и самоличността на задържаните с мотива, че работата по случая продължава.