Процесът срещу двамата за побоя над полицая Димитър Димитров на 20 септмеври 2009 година бе в условията на съкратена съдебна процедура, предаде Фокус. Подсъдимите солидарно трябва да изплатят 2 800 лева неимуществени щети на Димитров.

Ефремов бе обвинен в хулиганство, побой с нанесена лека телесна повреда, закана за убийство и принуда. Той ще прекара в затвора пет месеца, тъй като от присъдените 11 месеца строг затвор ще му бъде приспаднато времето, прекарано в ареста. Обвиненията срещу Йордан Харалампиев – Секирата са за хулиганство и побой с нанесена лека телесна повреда, нанесена на полицая в качеството му на служител на МВР, по повод изпълнение на служебните му задължения. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пернишкия окръжен съд.

На 20 септември 2009 г. посред бял ден, в пълно с хора кафене в центъра на Перник, Ефремов и Данчо Секирата нападнаха служителя на Главна дирекция "Криминална полиция" в София Димитър Димитров. След побоя двамата си тръгнаха необезпокоявани от никого и се укриха, след което бяха обявени за общодържавно издирване. През 2007 г. полицаят Димитър Димитров, който по това време е работил в полицията в Перник, е водил разследване срещу Росен Ефремов. По това време Ефремов е арестуван като лидер на група, занимаваща се с разпространение на наркотици в центъра на Перник. По това обвинение в момента наркобосът чака друга присъда от съда.

Осем дни след побоя, на 28 септември Росен Ефремов се предаде в полицията в Перник. Това стана един час преди делото, образувано заради организирана престъпна група, разпространявала наркотици в града, за чиито лидер е смятан Ефремов. Досега наркодилърът има пет ефективни присъди за тежки престъпления. Той е разследван и за отвличания и изнудвания. Другият побойник, 34-годишният Йордан Харалампиев бе заловен при спецоперация на пернишките антимафиоти на 12 октомври 2009 г. Той е бил в затвора за убийство.