Доста претенденти са се явили в столичното Четвърто РУ за откритите пари в София. Никой засега обаче не е издържал полицейския тест за да докаже, че сумата е негова.

Преди ден стана известно, че полицията издирва собственика на голяма сума пари. Пачката била загубена и открита на 29 март в района на бул. "Симеоновско шосе" в участъка между бул. "П. Яворов" и бул. "Г.М. Димитров". За да си върне парите собственикът им, обаче, ще трябва да мине сериозен изпит.

"Горе-долу каква е сумата, къде са загубени, в плик ли, с ластик ли, пръснати ли са били. този, който много настоява, че са негови да бъде подложен на тест на детектор на лъжата - ще трябва да се съгласи", заяви пред NOVA Румен Костадинов, директор на IV РУП - София и допълни, че кандидат-собственици на парите вече имало много.

"Вече има доста граждани, които искат бърза и лесна печалба. На принципа на тотото и много интересно, всички казват, че са на баба им. На единият бабата е в провинцията. Има и гражданин, който е казал, че са на баба му и са 4 000 лева", коментира полицейският шеф.

А ако полицията не намери истинският собственик на загубените пари, сумата ще бъде върната в трезора на БНБ. Гражданите да бъдат спокойни, полицията няма да се възползва от тях, категорични са от институцията.