Криминалисти от Главната дирекция "Национална полиция" и ОДМВР-София проведоха специализирана полицейска операция срещу противозаконното отнемане на моторни превозни средства на територията на Костинброд, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В селскостопански двор в града са заловени шестима мъже - на 27 г., 37 г., 52 г., 30 г., 42 г. и 39 г., в момент на разглобяване на товарен специализиран автомобил МАН. Установено е, че превозното средство е било откраднато на 14 юни от столицата и е на стойност 50 000 лева.

Снимка: МВР

Шестимата са местни жители, с множество криминалистически регистрации, свързани с автокражби. На четирима от тях прокуратурата е повдигнала обвинения за противозаконно отнемане на МПС, като на двама от тях мерките за задържане са удължени до 72 часа. Предстои внасянето на искане за постоянното им задържане от Районния съд в Костинброд. На други двама е наложена мярка "парична гаранция".

Снимка: МВР

Разследването по случая продължава под надзора на Районната прокуратура - Костинброд.

Снимка: МВР

Междувременно столични полицаи са задържали 66-годишен мъж, докато разглобява краден товарен автомобил "Мерцедес", тип автовишка, съобщиха от СДВР. На 15 юни, в ж.к. "Илиенци", в хода на проведена полицейска операция, служители от сектор "Престъпления, свързани с МПС"засекли мъжа в имот, ползван от него за укритие на задигнатото возило.

По първоначални данни камионът е противозаконно отнет на 4 юни от паркинг пред жилищен блок в ж.к. "Бъкстон".

На мъжа са повдигнати обвинения и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Работа по документиране на престъпната му дейност продължава заедно с прокуратурата.