Двама души са в болница след катастрофа, станала през нощта на автомагистрала "Хемус", съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Шумен.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие е приет в 01:50 часа в дежурната част на ОД на МВР - Шумен. Съобщено е за преобърнат на пътното платно лек автомобил и друг, който се ударил в него, допълват от полицията. Към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ, съобщават от ОД на МВР - Шумен. Пътните полицаи установили, че на пътното платно е преобърнат лек автомобил "Фиат" с русенска регистрация. Водачът загубил контрол над автомобила, ударил се в крайпътната мантинела и се преобърнал по таван в лентата за изпреварване. Ударен е бил от пътуващия в същата лента водач на лек автомобил "Ауди" с варненска регистрация. Шофьорът на фиата е откаран в шуменската болница в тежко състояние, а на аудито - в болнично заведение във Варна, с контузни рани в областта на главата, съобщават от ОД на МВР - Шумен.

Снимка: БТА

Въведена е временна организация за движение по автомагистралата от надлез Нови пазар в посока към Варна, като движението се пренасочва по път I-2 (стария път за Варна) заради инцидента и извършване на оглед в светлата част на деня, допълват от полицията.

Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: пътен възел. Каспичан - път I-2 София - Варна, предупредиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" на сайта си. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". 

Към 9,46 часа движението бе възстановено.