Жена от Варна твърди, че е била заплашена с убийство от бившия си приятел, с когото са разделени от 5 години. По думите на Жаклин Костова мъжът неведнъж е влизал в апартамента ѝ и е отправял обидни квалификации и дори смъртни заплахи. Жената е подала сигнали в полицията и агресивният мъж е задържан за срок до 24 часа.

"Всичко започна преди 6 месеца, когато бащата на детето ми разбра, че имам човек до себе си. Заплашваше ме да ме изгори жива и ми казваше, че си представя как ме хвърля през терасата. Каза, че ще изпрати хора, които да ме нападнат, и ще ми вземе детето", спомня си Жаклин.

Бившият ѝ си позволил да я удари пред детето им, нападнал и новия ѝ приятел, допълни потърпевшата. Все още обаче Жаклин не е поискала ограничителна заповед, защото вярвала, че агресията ще спре.

Жената разказа, че през последните месеци тя и приятелят ѝ са вложили много средства, за да ремонтират неговия апартамент, в който да заживеят заедно. Бившият ѝ мъж редовно я питал кога ще се местят и заплашил, че ще запали имота. Точно когато ремонтът бил готов, апартаментът бил взломен и залят с животински фекалии.

"До този момент не са събрани доказателства за физическа агресия срещу госпожа Колева. Лицето е призовано и му е съставена преписка. Той има стари криминални прояви и е осъждан", подчерта началник участък Владиславово към III РУ-Варна ст. инсп. Даниел Михов.